sidhuvud

CINEMA - skapa bildberättelser

 
Cinema

Cinema
 

Med Cinema kan eleven på ett enkelt sätt skapa bildberättelser med text, eget inläst ljud och effekt-ljud. Programmet är lätt att använda. Det är lämpligt för undervisning i svenska och engelska, på låg- och mellanstadiet.

Eleven får mer än 1000 intressanta bilder att välja mellan. Man kan också tillverka egna bildrutor eller hämta in bilder från CD eller hårddisk. Programmet stimulerar kreativitet och fantasi och ger roliga möjligheter att tillämpa läsning och skrivning både på svenska och engelska.

Det kan även användas i hemspråksundervisningen. Eleven skriver sin text och läser in sitt tal och kan sedan gå in på biografen Cinema för att se och höra den färdiga berättelsen.

Med programmet följer bilder som är lämpliga för såväl fantasy som sociala berättelser och faktaberättelser. Dessutom finns många användbara effektljud, som nysningar, skratt, djurläten, klirr, motorljud, vardagssysslor mm.

I Cinema Studio växer berättelsen fram genom att bildrutor dras med musen till en filmremsa. Sedan kan eleven skriva en text till varje filmruta, läsa in ljud och välja ett effektljud, som t.ex djurläten, motorljud eller skratt.

Du kan också tillverka egna filmrutor. På bilden nedan har en egen film ruta skapats genom att riddarfigurer dragits med musen till en bakgrundsbild.

VÄLJ FILM. Alla berättelser samlas i en bildlista, där du kan välja. Mycket material som behövs för att göra fantasifulla berättelser ingår i CINEMA, men du kan också lägga in egna bilder och ljud.

Du kan bränna CD med elevernas berättelser.

I Cinema ingår en funktion för att samla ihop materialet till en CD samt ett visningsprogram som får kopieras fritt.


Programmet ingår i PEDAGOGENS VERKTYGSLÅDA - LÄS- OCH SKRIV

sidfot

Allemansdata   Björkvallavägen 99   194 39 Upplands Väsby   tel 08-590 853 18   email: info@allemansdata.se